Galerie

1 września 2017, piątek

ABC Techniki Krojenia - czyli warsztaty z Jakubem Steuermark

Pomidor krojony tylko w jeden sposób (no może dwa) jest pyszny :) Ale musicie mi uwierzyć na słowo, że warsztaty z Jakub Steuermark sprawiły, że od dziś nawet jarzynówka będzie smakować inaczej. Oj warto było! 
Bo kto by pomyślał, że seler zostanie teraz moim nowym ulubionym warzywem? A kostka na 1,5 mm (tak! niewiele więcej ponad milimetr) jest możliwa do wykonania? Czytaj: u mnie zazwyczaj szybko, na szczęście smacznie, ale żeby RÓWNO??? 
Ale w tym szaleństwie JEST METODA!
Będę więc ćwiczyć :) A poza tym, to krojenie jakość tak przyjemnie uspokaja...
Ale żeby nie było że na marchewce i selerze się skończyło - majstersztyk zupy jarzynowej w wykonaniu Jakuba, czyli soup de legume na bazie bouguet garni. Remoulade z domowym majonezem czyli po naszemu julienne z selera podane na roszponce i rukoli i na koniec potrawka cielęca z ryżem: blanquette de veau. O jabłkach pod angielskim sosem i kruszonką nie wspomnę z grzeczności. Mhhmmm PYCHA!
 

Jak co roku, pierwszy weekend majowy jest oficjalnym rozpoczęciem sezonu. Warto jednak wiedzieć, co zrobić, aby dania z grilla były pyszne, a przede wszystkim zdrowe!   Oto ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     364029 / 29 / 5
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI