Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Grillowana biała kiełbasa 

(4-6 porcji)

  • 500g cienkiej białej kiełbasy
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła do grilla
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tymianku

Kiełbasę zwiń w kształt ślimaka i zepnij wykałaczkami. Zalej minimalną ilością wody w garnku i zaparz. Czosnek posiekaj. Zioła do grilla wymieszaj z papryką, olejem, keczupem i tymiankiem, odstaw na godzinę. Kiełbasę wyjmij, ostudź, posmaruj marynatą, opiekaj 20 minut na grillu. Możesz podać z pieczonymi ziemniakami posypanymi świeżym rozmarynem.

Lekarze alarmują, że pranie w temperaturze 40 stopni Celsjusza zabija jedynie 14 proc. bakterii! Oznacza to, że na naszych ubraniach, bieliźnie, ręcznikach i pościeli ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     348685 / 6 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI