Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Grillowana biała kiełbasa 

(4-6 porcji)

  • 500g cienkiej białej kiełbasy
  • 2 ząbki czosnku
  • zioła do grilla
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka tymianku

Kiełbasę zwiń w kształt ślimaka i zepnij wykałaczkami. Zalej minimalną ilością wody w garnku i zaparz. Czosnek posiekaj. Zioła do grilla wymieszaj z papryką, olejem, keczupem i tymiankiem, odstaw na godzinę. Kiełbasę wyjmij, ostudź, posmaruj marynatą, opiekaj 20 minut na grillu. Możesz podać z pieczonymi ziemniakami posypanymi świeżym rozmarynem.

Jego aromat i smak znamy i cenimy od wieków. Ale rzadko zdajemy sobie sprawę, że to nie jedyne jego atuty!  Zastosowanie dla naszego zdrowia może mieć zarówno cynamon, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331943 / 324 / 15
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI