Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Karkówka w sosie pomidorowo - miodowym 

  • 1kg karkówki bez kości
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • liście bazylii

Mięso pokrój na kotlety, lekko rozbij i oprósz odrobina soli. Czosnek posiekaj. Przecier połącz z czosnkiem, miodem, octem, sosem sojowym i ziołami do grilla. Mięso zalej marynatą, wstaw do lodówki na 12 godzin. Karkówkę opiekaj ok. 20 minut smarując marynatą. Podawaj z posiekaną bazylią.

Poniżej znajdziecie kilka wskazówek "na pomoc". Na zgubienie kilku centymetrów i odciążenie układu trawiennego.    Po pierwsze: nasze dodatkowe kilogramy to nie ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     312503 / 14 / 2