Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Zestaw grillowanych warzyw 

(4-6 porcji)

  • 2 cukinie
  • 2 bakłażany
  • 2 czerwone papryki
  • 8-10 pieczarek (pokrojonych na połówki)
  • 2-3 suszone pomidory
  • ziołowa przyprawa do grilla
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz

Cukinie i bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na plasterki grubości ok. 0,5 cm. Paprykę pokrój w grubsze paski. Warzywa posyp ziołami, grilluj po 10-15 minut. Po upieczeniu zdejmij skórkę z papryki. Warzywa wyłóż na talerz, skrop sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, posyp odrobiną soli i pieprzu. Na wierzchu ułóż siekane suszone pomidory, posyp bazylią. Te same warzywa możesz pokroić w grubą kostkę, nadziać na patyczki od szaszłyków i upiec.

Codziennie sprawdzaj zawrtość lodówki i przeglądaj produkty, które masz w lodówce i usuwaj te, które są nieświeże. To bardzo ważna zasada. Nie wiesz nawet, jak ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331943 / 324 / 15
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI