Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Zestaw grillowanych warzyw 

(4-6 porcji)

  • 2 cukinie
  • 2 bakłażany
  • 2 czerwone papryki
  • 8-10 pieczarek (pokrojonych na połówki)
  • 2-3 suszone pomidory
  • ziołowa przyprawa do grilla
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz

Cukinie i bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na plasterki grubości ok. 0,5 cm. Paprykę pokrój w grubsze paski. Warzywa posyp ziołami, grilluj po 10-15 minut. Po upieczeniu zdejmij skórkę z papryki. Warzywa wyłóż na talerz, skrop sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, posyp odrobiną soli i pieprzu. Na wierzchu ułóż siekane suszone pomidory, posyp bazylią. Te same warzywa możesz pokroić w grubą kostkę, nadziać na patyczki od szaszłyków i upiec.

Słowo \"sukces\" można odmienić na wiele sposobów. Dla każdego z nas sukces oznacza coś innego. Czasem jest to zdrowie lub rodzina, czasem dobry wygląd lub dobre finanse, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     323111 / 16 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI