Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Domowe leczo 

  • 2 kg pomidorów
  • 2 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • sól, pieprz
  • olej do duszenia

Paprykę (kolory dowolne, najlepiej mieszana) umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i pokrój w półplasterki. Rozgrzej olej, wrzuć cebulę, gdy się zeszkli dodaj paprykę i pomidory. Duś pod przykryciem 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem (możesz dodać zioła), zagotuj. Gorące leczo przełóż do słoików, zamknij i pasteryzuj 20 minut. Zimą dodaj np. chudą kiełbaskę, ryż i pyszne leczo gotowe!

   Irytujesz się? Chodzisz na siłownię miesiącami, a efektów wciąż brak?  Mięśnie nie rosną, waga nie spada, co jest nie tak?   Przyjrzyj się, czy nie popełniasz ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     312734 / 61 / 6