Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Domowe leczo 

  • 2 kg pomidorów
  • 2 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • sól, pieprz
  • olej do duszenia

Paprykę (kolory dowolne, najlepiej mieszana) umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Pomidory sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i pokrój w półplasterki. Rozgrzej olej, wrzuć cebulę, gdy się zeszkli dodaj paprykę i pomidory. Duś pod przykryciem 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem (możesz dodać zioła), zagotuj. Gorące leczo przełóż do słoików, zamknij i pasteryzuj 20 minut. Zimą dodaj np. chudą kiełbaskę, ryż i pyszne leczo gotowe!

Kojąca maseczka miodowa dla cery wrażliwej Wymieszaj łyżkę płynnego miodu z kilkoma kroplami soku z cytryny. Nałóż równomiernie na twarz i pozostaw na ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     348687 / 8 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI