Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sos pomidorowy słodko-ostry 

  • 2 kg pomidorów
  • 500g jabłek
  • 3 duże cebule
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego

Rodzynki namocz. Pomidory sparz, obierz ze skóry, usuń rdzeń. Jabłka i cebule zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Warzywa gotuj 1 godzinę, dodaj ocet, odcedzone rodzynki i pozostałe składniki, wymieszaj. Gotuj mieszając, aż zgęstnieje. Odcedź liść laurowy i ziele angielskie. Gorący sos przełóż do słoików. Słoiki szczelnie zamknij, odwróć do góry dnem, przykryj grubym ręcznikiem i pozostaw do ostygnięcia.

  Wizyta na siłowni zapewnia szczupłą sylwetkę. Dla 10-15% jest to ciężka praca przynosząca efekty.  A reszta? ?Chodzimy? na ćwiczenia i  ??? NIC!  Tygodnie, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339264 / 48 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI