Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sos pomidorowy 

  • 5 kg dojrzałych pomidorów
  • 500g cebuli
  • 4/5 szklanki octu 6%
  • 1 szklanka musztardy sarepskiej
  • 1/2 szklanki cukru
  • po kilka ziaren czarnego pieprzu, ziela angielskiego i gorczycy
  • gałka muszkatołowa
  • ostra papryka
  • sól

Pomidory pokrój w ósemki, cebule w plastry. Rozgotuj. Przetrzyj przez sito. Do naczynia z przecierem wrzuć węzełek z gazy z ziarnami przypraw. Gotuj na małym ogniu, aż objętość przecieru zmniejszy się o połowę. Wyrzuć węzełek. Dodaj ocet, musztardę, cukier i pozostałe przyprawy. Przecier powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Przelej do słoików. Słoiki szczelnie zamknij, odwróć do góry dnem, przykryj grubym ręcznikiem i pozostaw do ostygnięcia.

  Nie tylko dla perfekcjonistów. Codziennie rozmawiam z osobami, które wychodzą z założenia ?wszystko, albo nic?. Sama tak byłam. Na szczęście mi przeszło (no ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331943 / 324 / 15
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI