Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Dip chrzanowy

  • 1 kg warzyw (np. marchewki, papryki, selera, brokułu, kalafiora, ogórka, cukinii)
  • 2 opakowania serka wiejskiego (po 150g)
  • 200g jogurtu greckiego light
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
sos do warzyw dip zdrowy dip sos odchudzanie sosy do warzyw zdrowa dieta

Warzywa umyj, obierz i pokrój w słupki. Ugotuj al'dente na parze lub w lekko osolonej wodzie. Zahartuj strumieniem zimnej wody i osusz na papierowym ręczniku. Serek wiejski odcedź na sicie i dokładnie wymieszaj na (gładką masę) z jogurtem, chrzanem, zmiażdżonym czosnkiem oraz natką i koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przez godzinę schłodź w lodówce (składniki się "przegryzą"). Podawaj z ostudzonymi warzywami (możesz też podawać ze świeżymi).

  Tabata. Trening trwający zaledwie 4 minuty, ale swoją intensywnością zastępujący godzinę ćwiczeń. Jest skuteczny w spalaniu tkanki tłuszczowej oraz znacznie ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     323141 / 46 / 8
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI