Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Jajka faszerowane łososiem

składniki na 4 porcje:

  • 8 dużych jajek
  • 200ml jogurtu greciego lub bałkańskiego light
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 100g wędzonego łososia
  • 3-4 ogórki korniszony
  • 1 cytrynya lub limonka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • kilka liści sałaty
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
jajka faszerowane wielkanoc przepisy na farsz do jajek święta wielkanocne przepisy na święta wielkanoc

Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka i przetrzyj przez sitko albo zmiksuj. Ogórki drobno posiekaj, dodaj do masy z żółtek razem z posiekanym łososiem i wymieszaj. Całość dopraw solą i pieprzem. Stopniowo dodawaj jogurt, majonez. Wymieszaj na gładką masę. Nałóż farsz do białek jaj, ułóż na sałacie i podawaj udekorowane natką oraz pokrojoną w plasterki cytryną.

  Wieloletnie badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdziły już dawno niezwykłe właściwości nasion ostropestu plamistego (łac. Silybum Marianum). Jest ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     327000 / 7 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI