Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Jajka faszerowane łososiem

składniki na 4 porcje:

  • 8 dużych jajek
  • 200ml jogurtu greciego lub bałkańskiego light
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 100g wędzonego łososia
  • 3-4 ogórki korniszony
  • 1 cytrynya lub limonka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • kilka liści sałaty
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
jajka faszerowane wielkanoc przepisy na farsz do jajek święta wielkanocne przepisy na święta wielkanoc

Jajka obierz i przekrój wzdłuż na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka i przetrzyj przez sitko albo zmiksuj. Ogórki drobno posiekaj, dodaj do masy z żółtek razem z posiekanym łososiem i wymieszaj. Całość dopraw solą i pieprzem. Stopniowo dodawaj jogurt, majonez. Wymieszaj na gładką masę. Nałóż farsz do białek jaj, ułóż na sałacie i podawaj udekorowane natką oraz pokrojoną w plasterki cytryną.

Opracowany w latach 80-tych XX wieku indeks glikemiczny to system klasyfikacji wszystkich węglowodanów na skali 0-100, pozwalający sprawdzić, jak wpływają one na bardzo ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     323141 / 46 / 8
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI