Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ciasto czekoladowe z cukinią

  • 150 g cukinii
  • 50 g gorzkiej czekolady (70 proc.)
  • 100 g nerkowców
  • 75 g masła
  • 50 g mąki
  • 200 g brązowego cukru
  • 3 czubatełyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 2 jajka

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czekoladę i orzechy posiekaj. Masło rozpuść i lekko przestudź. Mąkę wymieszaj z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia i aromatem waniliowym. Jajka umieść w misce i ubij na puszystą pianę. Dodaj masło, mąkę. Następnie cukinię, czekoladę i posiekane nerkowce. Wymieszaj dokładnie.

Blachę natłuść i przesyp mąką (blacha ok 25x25).

Piecz w temperaturze 180 stopni 30-35 minut.

 

Można go zlikwidować nie tylko po przez wietrzenie, ale także zagotowując w odkrytym naczyniu miętę, tymianek lub majeranek albo też odrobinę korzeni - cynamonu ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331505 / 9 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI