Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ciasto czekoladowe z fasoli i banana

(mała keksówka)

  • puszka konserwowej fasoli czerwonej (większa)
  • pół banana (ok. 100g)
  • 3 łyżki nasion słonecznika lub posiekanych orzechów np. włoskich (może być więcej)
  • 3-4 łyżki ksylitolu (cukier brzozowy) lub erytrolu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 4 łyżki kakao
odchudzające ciasto klasyczne brownie ciasto czekoladowe odchudzające ciasto czekoladowe

Fasolę odsącz i bardzo dokładnie przepłucz. Zmiksuj z jajkami i bananem. Dodaj słonecznik lub orzechy, olej, proszek do pieczenia, jogurt i ksylitol/erytrol. Wymieszaj. Blaszkę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę, potem zwiększ temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 20 minut (aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy). Poczekaj aż ostygnie.

Przed zakupem  Jajko powinno być gładkie, nie może mieć białego nalotu ani zbytnio się błyszczeć, powinno być matowe i bez pęknięć. Warto też wziąć z opakowania ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     363191 / 56 / 6
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI