Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ciasto czekoladowe z fasoli i banana

(mała keksówka)

  • puszka konserwowej fasoli czerwonej (większa)
  • pół banana (ok. 100g)
  • 3 łyżki nasion słonecznika lub posiekanych orzechów np. włoskich (może być więcej)
  • 3-4 łyżki ksylitolu (cukier brzozowy) lub erytrolu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 4 łyżki kakao
odchudzające ciasto klasyczne brownie ciasto czekoladowe odchudzające ciasto czekoladowe

Fasolę odsącz i bardzo dokładnie przepłucz. Zmiksuj z jajkami i bananem. Dodaj słonecznik lub orzechy, olej, proszek do pieczenia, jogurt i ksylitol/erytrol. Wymieszaj. Blaszkę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz w temperaturze 150 stopni przez 1 godzinę, potem zwiększ temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze ok. 20 minut (aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy). Poczekaj aż ostygnie.

Ziemniak ugotowany i schłodzony, czerstwy chleb czy mało dojrzały banan - co łączy te produkty? Zawierają skrobię oporną. Czy różni sie ona od zwykłej skrobi? Zwykła ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     348685 / 6 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI