Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Szarlotka złocista z kaszy jaglanej

  • 1,5 szklanki kaszy jaglanej (suchej)
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 5 dosyć twardych i kwaskowatych jabłek (gruszek itp.)
  • 2 łyżeczki naturalnej esencji waniliowej (można zamienić na aromat waniliowy)
  • 1 czubata łyżeczka cynamonu 
  • 2 czubate łyżki posiekanych orzechów włoskich 
  • 1 czubata łyżka rodzynek
szarlotka z kaszy kasza jaglana desery z kaszy jaglanej

Kaszę przepłucz ciepłą wodą, przełóż do miski. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wyłóż na kaszę. Kaszę i jabłka zmiksuj z jajkiem, esencją waniliową, cynamonem i cukrem. Dodaj orzechy i rodzynki. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez ok. 60-70 minut. Upieczone powinno być złote.

 

Smacznego!

szarlotka z kaszy kasza jaglana desery z kaszy jaglanej

Moja recepta na życie jest prosta: Trochę pracy, trochę psychologii i do tego wiele optymizmu. Zino Davidoff, twórca firmy Davidoff  * By dokonać wielkich dzieł, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     315655 / 45 / 7
REGULAMIN ~ POLITYKA PLIKÓW COOKIE