Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pasta z czerwonej soczewicy

 

Składniki:

  • czerwona soczewica 150 g 
  • cebula 1 szt 
  • czosnek 2 ząbki 
  • czerwona papryka 
  • 1/2 szt papryczki chilli 
  • sok z 1 cytryny 
  • 1 łyżka kurkumy
  •  1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  •  1/2 łyżeczki sezamu 
  • 1 łyżka oliwy 
  • 4 łyżki soli morskiej
  • świeżo mielony pieprz
pasta z soczewicy, soczewica, odchudzanie, strączkowe, pasta na kanapkę

Soczewicę ugotuj do miękkości, odcedź z nadmiaru wody. Posiekaj cebulę, czosnek, paprykę i chili, a następnie przesmaż na oliwie. Warzywa połącz z soczewicą, dodaj przyprawy i całość zmiksuj na gęstą pastę. Na końcu dodaj sezam oraz sok z cytryny i całość wymieszaj.

 

Smacznego!

 

 

Przepis oraz zdjęcie nadesłane przez Monikę S. 

Te produkty w specjalny sposób oddziałują na organy, do których są podobne! To się nazywa mądrość natury!   - np. marchewka i oczy: zawarta w marchewce wit. A ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     312733 / 60 / 5