Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pasta z wędzonej makreli, twarożku oraz papryki

 

Składniki:

  • makrela wędzona (ok.300 gram)
  • twaróg chudy (ok. 100 gram)
  • 1/3 lub 1/2 cebuli
  • 1/4 dużej papryka czerwona
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz czarny
pasta z makreli, kanapki, zdrowe jedzenie, zdrowe przepisy, pasta do smarowania

Makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy w większej misce. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do miski. Następnie dodajemy twaróg i rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chrzan, musztardę, majonez i pieprz. Mieszamy, aż składniki się bardzo dobrze połączą. Najlepiej smakuje z pieczywem pełnoziarnistym oraz ogórkami konserwowymi.

 

Przepis nadesłany przez Monikę S. 

Napar z kwiatów rumianku: 2 łyżki suszonych kwiatów rumianku zalej 2 szklankami wrzącej wody i odstaw pod przykryciem na 10 minut. Przecedź.   - do picia: po pół ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     312736 / 63 / 6