300g mąki (pszenna, mieszana z żytnią, orkiszową, typ 750 i więcej)
300g cukru brązowego
150g oleju
4 jajka
10g proszku do pieczenia
10g przyprawy do pierników
50g migdałów bez skórki
50g orzechów laskowych
1 łyżka cukru waniliowego
1 łyżeczka soli
1 czubata łyżeczka sody
Marchew obierz na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj olej z cukrem, dodaj lekko ubite jajka, mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przyprawę do pierników, cukier waniliowy i wymieszaj. Dadaj marchew, posiekane orzechy oraz migdały i wymieszaj. Na koniec dodaj sodę i lekko wymieszaj. Przełóż ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Co to jest HIIT ?
To odmiana ćwiczeń interwałowych tzn. ćwiczeń, w których wysiłek umiarkowany przeplata się z intensywnym. Oczywiście z przewagą wysiłku ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.