Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Krem czekoladowy z kaszy jaglanej

  • 1 szklanka kaszy jaglanej 
  • 2 niepełne szklanki wody 
  • 3 małe banany 
  • 4 łyżki kakao 
  • 2 płaskie łyżki brązowego cukru 
  • 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • szczypta soli
babeczki boże narodzenie przepisy krem z kaszy jaglanej

Kaszę przełóż na sitko i przepłucz wodą. Wsyp do garnka, zalej 2 szklankami wody, dodaj szczyptę soli. Gotuj 12-15 minut pod przykryciem. Kaszę (jeszcze ciepłą) dobrze zmiksuj. Dodaj pozostałe składniki, zmiksuj. Pod koniec dodaj kakao.

Podawaj jako krem deserowy, nadzienie do babeczek i jak tylko jeszcze Ci się sposoba.

 

Przepis: 

Magda Radzi 

Suszone owoce są bardzo zdrowe, choć pamiętajmy, że także kaloryczne. Ale dziś nie o tym. A więc zdrowe, zawierają sporo błonnika, który m.in. poprawia procesy trawienne, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     323060 / 9 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI