Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Klopsiki rybne

  • 500g ryby 
  • 1/2 bułki namoczonej w wodzie i dobrze odciśniętej 
  • 1 jajko ugotowane na twardo 
  • 1 jajko surowe 
  • 1 średnia cebula 
  • sól, pieprz, cukier

możesz podać je w galarecie:

  • 1l wody 
  • marchewka, pietruszka, seler, por, cebula 
  • listek laurowy, ziele angielskie, sól, cukier 

Rybę oczyść z ości, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką masę. Uformuj z masy klopsiki i gotuj na parze. Jeśli chcesz podać klopsiki w galarecie, ugotuj wywar z podanych składników, odcedź. Dodaj 8 łyżeczek żelatyny. Rybę z wybranymi warzywami ułóż w salaterkach lub na talerzu i zalej galaretą. Pozostaw do stężenia.

  Wieloletnie badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdziły już dawno niezwykłe właściwości nasion ostropestu plamistego (łac. Silybum Marianum). Jest ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     364028 / 28 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI