1/2 bułki namoczonej w wodzie i dobrze odciśniętej
1 jajko ugotowane na twardo
1 jajko surowe
1 średnia cebula
sól, pieprz, cukier
możesz podać je w galarecie:
1l wody
marchewka, pietruszka, seler, por, cebula
listek laurowy, ziele angielskie, sól, cukier
Rybę oczyść z ości, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką masę. Uformuj z masy klopsiki i gotuj na parze. Jeśli chcesz podać klopsiki w galarecie, ugotuj wywar z podanych składników, odcedź. Dodaj 8 łyżeczek żelatyny. Rybę z wybranymi warzywami ułóż w salaterkach lub na talerzu i zalej galaretą. Pozostaw do stężenia.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.