Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Klopsiki rybne

  • 500g ryby 
  • 1/2 bułki namoczonej w wodzie i dobrze odciśniętej 
  • 1 jajko ugotowane na twardo 
  • 1 jajko surowe 
  • 1 średnia cebula 
  • sól, pieprz, cukier

możesz podać je w galarecie:

  • 1l wody 
  • marchewka, pietruszka, seler, por, cebula 
  • listek laurowy, ziele angielskie, sól, cukier 

Rybę oczyść z ości, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką masę. Uformuj z masy klopsiki i gotuj na parze. Jeśli chcesz podać klopsiki w galarecie, ugotuj wywar z podanych składników, odcedź. Dodaj 8 łyżeczek żelatyny. Rybę z wybranymi warzywami ułóż w salaterkach lub na talerzu i zalej galaretą. Pozostaw do stężenia.

Stare przysłowia mówią: ryba psuje się od głowy. Oj psuje się i to jak! Świeże ryby są bowiem nietrwałe i łatwo się psują, a zatrucia bywają bardzo niebezpieczne.   Krótka ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     312732 / 59 / 5