Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Klopsiki rybne

  • 500g ryby 
  • 1/2 bułki namoczonej w wodzie i dobrze odciśniętej 
  • 1 jajko ugotowane na twardo 
  • 1 jajko surowe 
  • 1 średnia cebula 
  • sól, pieprz, cukier

możesz podać je w galarecie:

  • 1l wody 
  • marchewka, pietruszka, seler, por, cebula 
  • listek laurowy, ziele angielskie, sól, cukier 

Rybę oczyść z ości, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką masę. Uformuj z masy klopsiki i gotuj na parze. Jeśli chcesz podać klopsiki w galarecie, ugotuj wywar z podanych składników, odcedź. Dodaj 8 łyżeczek żelatyny. Rybę z wybranymi warzywami ułóż w salaterkach lub na talerzu i zalej galaretą. Pozostaw do stężenia.

Jego aromat i smak znamy i cenimy od wieków. Ale rzadko zdajemy sobie sprawę, że to nie jedyne jego atuty!  Zastosowanie dla naszego zdrowia może mieć zarówno cynamon, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331428 / 2 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI