Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pasztet drobiowy - wersja odchudzona

Składniki:

  • 1 cały kurczak (ok 1,5 kg - ja często używam też ćwiartek) 
  • 2 jajka 
  • 1 marchewka 
  • 1 pietruszka 
  • 2 czerstwe bułki grahamki 
  • 0,5l mleka
  •  2 średnie cebule
  • 4 łyżki masła 
  • 1 łyżka majeranku 
  • 1 liść laurowy 
  • 2 ziela angielskie 
  • sól, pieprz (najlepiej biały, świeżo mielony)

Kurczaka i warzywa (oprócz 1 cebuli) ugotuj z przyprawami (ziele, liść, sól, pieprz). Kurczaka po ugotowaniu ostudź i obierz mięso (od kości i skóry). Bułki namocz w ciepłym mleku. Drugą cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Mięso, warzywa (oprócz pietruszki, jej nie dodawaj do pasztetu) i odciśnięte bułki zmiel 2 x w maszynce do mięsa (na drobnym sitku). Dodaj jajka, majeranek, sól i pieprz. Następnie wyrabiaj rękoma. Podłużną formę wyłóż papierem do pieczenia i wypełnij mięsem. Piecz w 180 stopniach C około 1 godziny.

 

Pasztet po upieczeniu dobrze jest obciążyć np. deską do krojenia i pozostawić tak do ostygnięcia.

  Wizyta na siłowni zapewnia szczupłą sylwetkę. Dla 10-15% jest to ciężka praca przynosząca efekty.  A reszta? ?Chodzimy? na ćwiczenia i  ??? NIC!  Tygodnie, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     327131 / 69 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI