Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Łosoś w sosie pomarańczowo-sojowym

(2 porcje)

  • 2 x 150g filetu z łososia
  • 2 łyżki sosu sojowego tamari
  • starta skórka i sok z 1 małej pomarańczy
  • 1cm korzenia imbiru - drobno posiekanego lub startego
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • 1 mała cebula lub 2 cebule dymki drobno posiekane (ze szczypiorkiem)
  • 200g mieszanki sałat lub szpinaku

Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj tamari, skórkę i sok z pomarańczy, imbir, czosnek i cebulę. Do marynaty włóż filety, przykryj folią i wstaw do lodówki na 30 minut. Zdejmij folię, ułóż na filetach plasterki pomarańczy. Piecz 10-15 minut. Podawaj na sałacie, polany sosem z pieczenia. Posyp szczypiorkiem.

  Wieloletnie badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdziły już dawno niezwykłe właściwości nasion ostropestu plamistego (łac. Silybum Marianum). Jest ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     312503 / 14 / 2