Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sałatka z quinoa a'la Zdrowy Kiełek

  • 1/3 szklanki quinoa (komosa ryżowa) - ilość po ugotowaniu
  • 1/2 szlanki dyni (pokrojona podsmażona na odrobinie oleju z cebulką i czosnkiem oraz szczyptą chili) 
  • kilka kosteczek tofu
  • 2 garście rukoli (na zdjęciu z roszponką) 
  • 1 łyżka pestek dyni (podprażonych na suchej patelni) 
  • 1 mały pomidor (niekoniecznie)
  • sól himalajska
  • sok z cytryny lub sos sojowy
  • kilka kropli oliwy z oliwek lub oleju lnianego
quinoa zdrowa sałatka komosa ryżowa

Z podanych składników przygotuj sałatkę.

Możesz ją dowolnie modyfikować np. dodając jajko np. przepiórcze czy fantastyczne kiełki.

Jedno z moich ulubionych użyć słoika - to sałatka słoikowa. Można zabrać ją ze sobą dosłownie wszędzie! Niewątpliwe plusy: warstwy nie mieszają się między sobą, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     344475 / 62 / 6
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI