Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sałatka z quinoa a'la Zdrowy Kiełek

  • 1/3 szklanki quinoa (komosa ryżowa) - ilość po ugotowaniu
  • 1/2 szlanki dyni (pokrojona podsmażona na odrobinie oleju z cebulką i czosnkiem oraz szczyptą chili) 
  • kilka kosteczek tofu
  • 2 garście rukoli (na zdjęciu z roszponką) 
  • 1 łyżka pestek dyni (podprażonych na suchej patelni) 
  • 1 mały pomidor (niekoniecznie)
  • sól himalajska
  • sok z cytryny lub sos sojowy
  • kilka kropli oliwy z oliwek lub oleju lnianego
quinoa zdrowa sałatka komosa ryżowa

Z podanych składników przygotuj sałatkę.

Możesz ją dowolnie modyfikować np. dodając jajko np. przepiórcze czy fantastyczne kiełki.

  Wieloletnie badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdziły już dawno niezwykłe właściwości nasion ostropestu plamistego (łac. Silybum Marianum). Jest ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331943 / 324 / 16
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI