Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pasta rybna

Moje proporcje:

  • makrela wędzona 100g 
  • ser biały 100g
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki dobrego ketchupu 
  • 1-2 łyżeczki majonezu light (np. Mosso Light)
  • szczypta cukru do smaku
  • sól, pieprz, bazylia suszona, czosnek granulowany, papryka słodka
pasta rybna pasta z makreli zdrowe dania z ryb pasta na kanapki

-----

Przepis jest prosty. Makrela wędzona i biały ser (pół na pół półtłusty i chudy) w proporcji 1:1. Rybę obieramy i mielimy na zmianę z białym serem (tak żeby biały ser poszedł ostatni). Następnie mieszamy pastę i doprawiamy do smaku.

  

nadesłany przez: Krzysiek 


 


 

Oto, co najczęściej stoi na przeszkodzie:Miejsce 1: zaniżanie kaloryczności zjadanych potraw; myślimy, że zjadamy mniej, a faktycznie jemy więcej (nawet 30-50% przeszacowania!)2. ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339266 / 50 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI