Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pasztet z kurczaka 

 

  • kurczak
  • litr wywaru z warzyw
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 - 40 dag pieczarek
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 3 jajka
  • 1 duża cebula
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz, sól

Kurczaka ugotować w wywarze z warzyw. Gdy będzie miękki wyjąć go z bulionu, ostudzić, oddzielić mięso od kości. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć na oleju.  

Przepuścić 2x przez maszynkę razem z mięsem i bułeczką namoczoną w wywarze.  

Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, stopione masło, doprawić solą i pieprzem i starannie wyrobić. Naczynie żaroodporne lub podłużną blaszkę posmarować masłem, wypełnić do 2/3 wysokości pasztetem.  

Zapiekać ok. 30 minut w 180 stopniach.  

 

Podawać na zimno. Doskonały z pieczywem, piklami lub chrzanem (dipem chrzanowym). 

  Co to jest HIIT ?  To odmiana ćwiczeń interwałowych tzn. ćwiczeń, w których wysiłek umiarkowany przeplata się z intensywnym. Oczywiście z przewagą wysiłku ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339183 / 39 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI