Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ryba po grecku - dietetyczna

  • 500g filetów z ryby
  • 3 średnie cebule (ok. 300g)
  • 200g marchewki
  • 50g pietruszki
  • 50g selera
  • 1 łyżka oleju
  • 200g koncentratu pomidorowego (naczęjściej mieszam szklankę passaty pomidorowej czy;i przecieru z 1 łyżką koncentratu)
  • 1 łyżeczka soli, pieprz, oregano, liść laurowy
  • 1 łyżeczka musztardy
ryba po grecku dietetyczna ryba ryba w pomidorach ryba na boże nardodzenie

Rybę ugotować na parze (do 20 minut). Starte na tarce o grubych oczkach (cebula pokrojona w piórka) warzywa podsmaż na oleju. Dodaj przyprawy i 1 szklankę wody i gotuj do miękkości warzyw. Rybę zalej powstałym warzywnym sosem. Podawaj po schłodzeniu.

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331428 / 2 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI