Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ryba po grecku - dietetyczna

  • 500g filetów z ryby
  • 3 średnie cebule (ok. 300g)
  • 200g marchewki
  • 50g pietruszki
  • 50g selera
  • 1 łyżka oleju
  • 200g koncentratu pomidorowego (naczęjściej mieszam szklankę passaty pomidorowej czy;i przecieru z 1 łyżką koncentratu)
  • 1 łyżeczka soli, pieprz, oregano, liść laurowy
  • 1 łyżeczka musztardy
ryba po grecku dietetyczna ryba ryba w pomidorach ryba na boże nardodzenie

Rybę ugotować na parze (do 20 minut). Starte na tarce o grubych oczkach (cebula pokrojona w piórka) warzywa podsmaż na oleju. Dodaj przyprawy i 1 szklankę wody i gotuj do miękkości warzyw. Rybę zalej powstałym warzywnym sosem. Podawaj po schłodzeniu.

Jego aromat i smak znamy i cenimy od wieków. Ale rzadko zdajemy sobie sprawę, że to nie jedyne jego atuty!  Zastosowanie dla naszego zdrowia może mieć zarówno cynamon, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339312 / 22 / 5
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI