Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kurczak po florencku czyli zapiekany ze szpinakiem i mozarellą

  • 150g piersi z kurczaka
  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku (w liściach)
  • 1 - 2 cienkie plasterki sera mozarella
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka masła
kurczak zapiekany z mozarellą kurczak ze szpinakiem

Pierś z kurczaka dopraw solą i pieprzem i usmaż na patelni bez tłuszczu. Zdejmij kurczaka, a na patelnię włóż 1 płaską łyżeczkę masła. Usmaż szpinak, pod koniec dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i jogurt. Wymieszaj. Kurczaka włóż do naczynia żaroodpornego, na niego wyłóż szpinak, ułóż plasterki sera. Zapiecz 5-10 minut (aż ser się lekko zapiecze).

 

zdj. MonikaM 

Lekarze alarmują, że pranie w temperaturze 40 stopni Celsjusza zabija jedynie 14 proc. bakterii! Oznacza to, że na naszych ubraniach, bieliźnie, ręcznikach i pościeli ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331428 / 2 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI