Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Dietetyczny majonez

  • 1 opakowanie serka wiejskiego (200g)
  • 1 duże jajko
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 płaska łyżeczka octu winnego
  • sól morska/himalajska
  • świeżo zmielony pieprz
majonez dietetyczny

Jajko wkładamy do rondla z zimną wodą i podgrzewamy. Od zagotowania wody, gotujemy jeszcze 7 minut. Przelewamy lodowatą wodą. Obieramy, nie studzimy - jajko ma być ciepłe!

Wszystkie pozostałe składniki można przygotować, gdy jajko się gotuje.

W misce mieszamy serek wiejski (cała zawartość, łącznie ze śmietanką), musztardę, sok z cytryny i ocet winny. Dodajemy szczyptę soli i pieprz. Dodajemy pokrojone jajko.

Całość miksujemy blenderem, aż masa będzie gładka i puszysta.

Ewentualnie doprawiamy do smaku.

Kojąca maseczka miodowa dla cery wrażliwej Wymieszaj łyżkę płynnego miodu z kilkoma kroplami soku z cytryny. Nałóż równomiernie na twarz i pozostaw na ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     315656 / 46 / 6
REGULAMIN ~ POLITYKA PLIKÓW COOKIE