Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ciasto figowo-marchewkowe

  • 350 g marchewki
  • 250 g suszonych fig
  • 2-3 jajka
  • 100 g masła
  • 250 g mąki pełnoziarnistej
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • po 1/2 łyżeczki imbiru, cynamonu, kardamonu

Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Figi posiekać i zalać gorącą wodą, następnie odcedzić i zmiksować. Jaja ubić, dodać masło i przyprawy. Powoli dosypywać mąkę z proszkiem. Na koniec dodać marchewkę i figi, wymieszać wszystko razem. Przełożyć do niewielkiej brytfanki wysypanej otrębami, piec ok. 60 min w temperaturze 180 stopni.

Słowo \"sukces\" można odmienić na wiele sposobów. Dla każdego z nas sukces oznacza coś innego. Czasem jest to zdrowie lub rodzina, czasem dobry wygląd lub dobre finanse, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     327131 / 69 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI