Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Arbuzowe orzeźwienie

  • 1/2 szklanki xylitolu 
  • 10 filiżanek arbuza pokrojonego w kostkę (bez pestek) 
  • 1 filiżanka świeżo wyciśnięto soku z cytryny 
  • 1/2 filiżanki świeżej mięty 
  • plastry cytryny
aruz

 

Stwórz syrop mieszając xylitol z 1/5 filiżanki wody, gotując na małym ogniu przez około 6 minut, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Odstaw to wystygnięcia i schłodź. Zblenduj schłodzonego arbuza i przecedź przez sitko. Wlej arbuza do blendera, dodaj sok z cytryny i miętę, aż mięta się pokruszy. Wlej miksturę do dzbanku i dodaj syrop według smaku. Schłodź i podawaj z lodem i plasterkami cytryny

Idzie wiosna, a wraz z nią idą nowe postanowienia i energia do działań! Masz głowę pełną planów, a słońce dodaje Ci sił. Czy po długiej zimie chciałabyś poczuć, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339196 / 52 / 13
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI