Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Arbuzowe orzeźwienie

  • 1/2 szklanki xylitolu 
  • 10 filiżanek arbuza pokrojonego w kostkę (bez pestek) 
  • 1 filiżanka świeżo wyciśnięto soku z cytryny 
  • 1/2 filiżanki świeżej mięty 
  • plastry cytryny
aruz

 

Stwórz syrop mieszając xylitol z 1/5 filiżanki wody, gotując na małym ogniu przez około 6 minut, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Odstaw to wystygnięcia i schłodź. Zblenduj schłodzonego arbuza i przecedź przez sitko. Wlej arbuza do blendera, dodaj sok z cytryny i miętę, aż mięta się pokruszy. Wlej miksturę do dzbanku i dodaj syrop według smaku. Schłodź i podawaj z lodem i plasterkami cytryny

   Ostrzeżenie  W przypadku jakichkolwiek dolegliwości powinniście się udać do lekarza, podane niżej sposoby nie zastąpią konsultacji medycznej!!!      Ból ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     345333 / 42 / 7
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI