Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kotlety z ciecierzycy

Składniki :

  • 3/4 szklanki rozmrożonego pokrojonego szpinaku - możesz zastąpić 4 szklankami świeżego
  • 1 1/2 szklanki cieciorki (ciecierzyca) - ugotowana! lub z puszki - dobrze prrzepłukana
  • 1/4 szklanki tofu 
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 
  • 1 mała cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1/3 szklanki mąki z cieciorki lub mąki sojowej 
  • sól, pieprz ziołowy

Cebulę i czosnek podsmaż chwilę (do zeszklenia cebuli) na odrobinie masła klarowanego lub oleju, dodaj szpinak i podduś chwilę, żeby szpinak zmiękł. Wszystkie składniki zmiksuj, obtocz w sezamie lub w zmielonych pestkach słonecznika. 

Upiecz w piekarniku na złoto (180 stopni).

Porcja na 10 kotlecików.

 

Polecany sos KLIKNIJ TU. 

   Irytujesz się? Chodzisz na siłownię miesiącami, a efektów wciąż brak?  Mięśnie nie rosną, waga nie spada, co jest nie tak?   Przyjrzyj się, czy nie popełniasz ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     327175 / 44 / 5
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI