Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kotlety z ciecierzycy

Składniki :

  • 3/4 szklanki rozmrożonego pokrojonego szpinaku - możesz zastąpić 4 szklankami świeżego
  • 1 1/2 szklanki cieciorki (ciecierzyca) - ugotowana! lub z puszki - dobrze prrzepłukana
  • 1/4 szklanki tofu 
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 
  • 1 mała cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1/3 szklanki mąki z cieciorki lub mąki sojowej 
  • sól, pieprz ziołowy

Cebulę i czosnek podsmaż chwilę (do zeszklenia cebuli) na odrobinie masła klarowanego lub oleju, dodaj szpinak i podduś chwilę, żeby szpinak zmiękł. Wszystkie składniki zmiksuj, obtocz w sezamie lub w zmielonych pestkach słonecznika. 

Upiecz w piekarniku na złoto (180 stopni).

Porcja na 10 kotlecików.

 

Polecany sos KLIKNIJ TU. 

  Tabata. Trening trwający zaledwie 4 minuty, ale swoją intensywnością zastępujący godzinę ćwiczeń. Jest skuteczny w spalaniu tkanki tłuszczowej oraz znacznie ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     312503 / 14 / 2