Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sos pomidorowy z czosnkiem i ziołami

  • 2,5 kg pomidorów
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1/2 pęczka świeżego oregano
  • 1/2- 1 główka czosnku
  • 2,5 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier, sól, pieprz do smaku

Pomidory umyj, pokrój na kawałki i rozgotuj. Przetrzyj. Wlej do drugiego garnka. Gotuj 2-3 godziny do zgęstnienia. Zioła umyj, osusz i posiekaj (bez łodyżek!). Czosnek obierz i zmiażdż. Dodaj do pomidorów dodaj resztę przypraw, zioła, wlej oliwę. Wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Przełóż do słoików i pasteryzuj 20 minut. 

   Irytujesz się? Chodzisz na siłownię miesiącami, a efektów wciąż brak?  Mięśnie nie rosną, waga nie spada, co jest nie tak?   Przyjrzyj się, czy nie popełniasz ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     327175 / 44 / 5
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI