Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sos pomidorowy z czosnkiem i ziołami

  • 2,5 kg pomidorów
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1/2 pęczka świeżego oregano
  • 1/2- 1 główka czosnku
  • 2,5 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier, sól, pieprz do smaku

Pomidory umyj, pokrój na kawałki i rozgotuj. Przetrzyj. Wlej do drugiego garnka. Gotuj 2-3 godziny do zgęstnienia. Zioła umyj, osusz i posiekaj (bez łodyżek!). Czosnek obierz i zmiażdż. Dodaj do pomidorów dodaj resztę przypraw, zioła, wlej oliwę. Wymieszaj. Gotuj jeszcze 10 minut. Przełóż do słoików i pasteryzuj 20 minut. 

Zmiany w sklepikach szkolnych? i pierwsze ?mamo, tam nie ma co zjeść!?. I co teraz? W telewizji pełny szkodliwego tłuszczu i syropów rogalik obok drożdżówki, my rodzice ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     331428 / 2 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI