Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Pieczona pierś z kurczaka ze słodką pieczoną marchewką i sosem kurkowym

  • 400g piersi z kurczaka (podwójna) przekrojonej na pół
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (może być smakowa)
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • szczypta czerwonej papryki
  • szczypta soli
pierś z kurczaka pieczona sos kurkowy

Pierś zamarynuj w oleju z przyprawmi (na kilka godzin lub choć na kilkanaście minut). Przełóż do naczynia/rękawa razem z marchewkami (małe w całości lub większe przekrojone np. na ćwiartki).

Upiecz w naczyniu żaroodpornym/rękawie 25 minut w temp. 190 stopni.

Podawaj z ryżem i sosem kurkowym PRZEPIS NA SOS TU. 

Napar z kwiatów rumianku: 2 łyżki suszonych kwiatów rumianku zalej 2 szklankami wrzącej wody i odstaw pod przykryciem na 10 minut. Przecedź.   - do picia: po pół ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339183 / 39 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI