Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Sos kurkowy do mięsa/ryby/makaronu

  • szklanka kurek
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 4 łyżki białego wina
  • 100ml bulionu warzywnego (może być z bulionetki)
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Grzyby oczyść, podsmaż razem z posiekaną cebulka na maśle. Po 2 min. dodaj wino, po kolejnych 2 bulion i dalej jogurt (dodaj 1-2 łyżki gorącego bulionu do jogurtu przed dodaniem, zapobiegnie zważeniu). Na koniec dodaj koperek. Zredukuj sos (odparuj trochę). Smacznego!

sos kurkowy

Za piekący smak odpowiada kapsaicyna. Jest to składnik piekący i zdrowy zarazem. Stymulując wytwarzanie ciepła w organizmie przyspiesza metabolizm tłuszczów w organizmie. ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     355694 / 43 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI