Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kremowy domowy twarożek na słodko

  • 800 ml jogurtu greckiego (albo innego naturalnego jogurtu lub kefiru dobrej jakości)
  • szczypta soli himalajskiej
  • 2-3 łyżki posiekanych bakalii (wcześniej sparz wrzątkiem i osusz), orzechów, cynamon jeśli lubisz do smaku lub odrobina miodu
Jogurt przypraw i dobrze wymieszaj. Przełóż na sitko wyłożone gazą i postaw je na misce/garnku.
Wszystko wstaw do lodówki na 2-3 dni. Im dłużej poczekasz, tym serek będzie gęstszy/twardszy. Po 24g jest wspaniale kremowy, idealny do smarowania i jedzenia łyżeczką :)
Po wyjęciu z gazy formujemy serek na pożądany kształt. Można włożyć go do dowolnej foremki np. silikonowej i odstawić na kilka godzin.

Sauna sucha  Sauna parowa  Sauna Infrared  CHARARKTERYSTYKA  WILGOTNOŚĆ  do 10% wilgotności do 100% wilgotności powietrza 40 ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     345331 / 40 / 9
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI