Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kremowy domowy twarożek na słodko

  • 400g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szczypta soli

+

  • gaza
  • miska
  • sitko
Jogurt wymieszaj z łyżką miodu i szczyptą soli.
Przelej na sitko wyłożone złożoną na 4 gazą i umieść je nad miseczką - do niej będzie wpływać serwatka. 
Przykryj talerzykiem i odstaw na 12h w temp. pokojowej, na kolejne 12h w lodówce. 
I ciesz się własnoręcznie zrobionym extra kremowym serkiem o aksamitne strukturze i lekkiej słodyczy miodu.
Do serka możesz też dodać kakao.
Im dłużej serek będzie stał w lodówce, tym będzie bardziej zwarty. Po 3-4 dniach da się go kroić jak twarożek.
serk labneh ogurt grecki

Opracowany w latach 80-tych XX wieku indeks glikemiczny to system klasyfikacji wszystkich węglowodanów na skali 0-100, pozwalający sprawdzić, jak wpływają one na bardzo ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     355693 / 42 / 3
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI