Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Muffinki z mąki migdałowej

  • 200g migdałów
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 0,5 łyżeczki kardamonu (najlepiej w zairenkach i roztłucz w moździerzu bezpośrednio przed dodaniem)
  • 100g serka homogenizowanego waniliowego (u mnie naturalny + domowa esencja waniliowa tzn. odstany przez kilka miesięcy rum z rozciętymi wzdłuż laskami wanilii)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego (zastąpić można domowa esnecją waniliową)
  • 2 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki płatków migdałowych (do posypania muffinek)

 

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Migdały zmiksuj na mąkę. Białka ubij na pianę dodając miód. Następnie dodaj wiórki, mąkę migdałową i serek. Dodaj cukier waniliowy, kardamon i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Napełnij foremki do muffinek do połowy. Piecz ok. 20 minut.

Lekarze alarmują, że pranie w temperaturze 40 stopni Celsjusza zabija jedynie 14 proc. bakterii! Oznacza to, że na naszych ubraniach, bieliźnie, ręcznikach i pościeli ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     345327 / 36 / 10
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI