Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Muffinki z mąki migdałowej

  • 200g migdałów
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 0,5 łyżeczki kardamonu (najlepiej w zairenkach i roztłucz w moździerzu bezpośrednio przed dodaniem)
  • 100g serka homogenizowanego waniliowego (u mnie naturalny + domowa esencja waniliowa tzn. odstany przez kilka miesięcy rum z rozciętymi wzdłuż laskami wanilii)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego (zastąpić można domowa esnecją waniliową)
  • 2 jajka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki płatków migdałowych (do posypania muffinek)

 

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Migdały zmiksuj na mąkę. Białka ubij na pianę dodając miód. Następnie dodaj wiórki, mąkę migdałową i serek. Dodaj cukier waniliowy, kardamon i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Napełnij foremki do muffinek do połowy. Piecz ok. 20 minut.

Jego aromat i smak znamy i cenimy od wieków. Ale rzadko zdajemy sobie sprawę, że to nie jedyne jego atuty!  Zastosowanie dla naszego zdrowia może mieć zarówno cynamon, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     352144 / 79 / 7
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI