Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Crumble śliwkowe

- 250g śliwek

- 1 łyżka brązowego cukru

- 2 łyżki płatków owsianych

- 2 łyżki migdałów

- 10g masła


Blendujemy (mielimy) migdały z płatkami owsianymi i dodajemy cukier brązowy, masło i mielimy wszystko ponownie.
Śliwki drylujemy i układamy w 2 żaroodpornych miseczkach na dnie. Posypujemy kruszonką i pieczemy w temp. 180 stopni przez 30 minut. Odczekujemy jakieś 5 minut i podajemy jeszcze ciepłe, możemy dodać łyżkę jogurtu naturalnego lub kokosowej bitej śmietany.

  Wieloletnie badania naukowe prowadzone na całym świecie potwierdziły już dawno niezwykłe właściwości nasion ostropestu plamistego (łac. Silybum Marianum). Jest ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339264 / 48 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI