Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Kasza gryczana z dynią i jarmużem

  • 100 g kaszy gryczanej
  • pół niedużej dyni hokkaido (400g)
  • 2 liście jarmużu
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego

Dynię pokroić na kawałki i upiec w temperaturze 180?C (ok. 35 minut do momentu aż widelec będzie miękko wchodził w miąższ).

Kaszę ugotować.

Jarmuż sparzyć wrzątkiem przez ok. 5-10 minut.

Na patelni zeszklić posiekaną cebulę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę.

Dodać dynię pokrojoną w kostkę, kaszę i rozdrobnione liście jarmużu.

Podlać sosem. 

Jeść na ciepło lub na zimno.

Lekarze alarmują, że pranie w temperaturze 40 stopni Celsjusza zabija jedynie 14 proc. bakterii! Oznacza to, że na naszych ubraniach, bieliźnie, ręcznikach i pościeli ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339196 / 52 / 13
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI