Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Fit brownie z buraków

brownie fit buraczane
 
  • 300 g surowych buraków 
  • 200 g mąki jaglanej (kup lub bardzo drobno zmiel kaszę) 
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy w wersji b/g)
  • 100 g cukru brązowego (może być też kokosowy)
  • 50 g kakao (można zamienić na karob, ja lubię dodać też łyżeczkę cynamonu)
  • 200 ml mleka roślinnego

 

Obierz i pokrój w kostkę świeże buraki. Dodaj mleko roślinne i dokładnie zmiksuj blenderem.

Następnie do buraczanego koktajlu dodaj pozostałe składniki i ponownie zblenduj.

Masę przelej do formy 20x20 cm i włóż ciasto do rozgrzanego piekarnika (180 stopni).

Piecz przez około 50-60 minut.

Sprawdzaj patyczkiem po ok. 45 minutach, żeby nie przepiec. Wtedy będzie suche.

Ja wolę takie nawet wyjęta z piekarnika wcześniej, mokre w środku.

Barszcz czerwony:  tradycyjne: czosnek, kminek, liść laurowy, lubczyk, majeranek, pieprz, ziele angielskie dla smakoszy: jałowiec   Fasolowa:  tradycyjne: bazylia, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339266 / 50 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI