Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Jesienna lemoniada jabłkowo-gruszkowa

  • 1,5 kg jabłek
  • 0,5 kg gruszek
  • 5-6 goździków
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • ksylitol lub erytrol do smaku
  • 2 łyżki cukru waniliowego lub ekologiczny ekstrakt waniliowy 

Owoce umyj i pokrój (nie obieraj) na cząstki. Owoce i przyprawy włóż do garnka i zalej wodą tak, aby je tylko przykryła. Dodaj słodzidło.

Gotuj, aż owoce będą się rozpadać.

Zmiksuj na gładko.

Następnie dodaj:

  • wodę do ulubionej konsystencji
  • ew. miód do smaku (ok. 2 łyżki) 

Pij na ciepło lub zimno.

Soki owocowe, warzywne - źródło witamin, minerałów. Proste do wykonania, są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim niosą ze sobą szereg wartości odżywczych oraz ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339312 / 22 / 5
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI