Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Jesienna lemoniada jabłkowo-gruszkowa

  • 1,5 kg jabłek
  • 0,5 kg gruszek
  • 5-6 goździków
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • ksylitol lub erytrol do smaku
  • 2 łyżki cukru waniliowego lub ekologiczny ekstrakt waniliowy 

Owoce umyj i pokrój (nie obieraj) na cząstki. Owoce i przyprawy włóż do garnka i zalej wodą tak, aby je tylko przykryła. Dodaj słodzidło.

Gotuj, aż owoce będą się rozpadać.

Zmiksuj na gładko.

Następnie dodaj:

  • wodę do ulubionej konsystencji
  • ew. miód do smaku (ok. 2 łyżki) 

Pij na ciepło lub zimno.

Balsam z masłem kakaowym do bardzo suchej skóry 2 części: masło kakaowe 3 części: olej z awokado/olej z kiełków przenicy 1/3 części: witamina ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     364027 / 27 / 7
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI