Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Ciasto mandarynkowe

  • 3 jajka 
  • 110 g cukru (polecam erytrol)
  • 3 mandarynki 
  • 110 g masła lub oleju kokosowego
  • 220 g kaszki kukurydzianej 
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
  • 1 szczypta soli 
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego

Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C.

Oddziel żółtka od białek - ubij białka z cukrem na sztywną pianę, dodaj żółtka i ponownie ubij na sztywno.

Masło rozpuść, a następnie przestudź.

Mandarynki sparz wrzątkiem, następnie osusz i otrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach, wyciśnij sok i wymieszaj z ostudzonym masłem, pianą z jajek, kaszką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia, solą i aromatem waniliowym.

Masę przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm lub małej keksówki.

Piecz w rozgrzanym piekarniku 30-40 minut (do suchego patyczka, ale uwaga, nie przesusz).

 

Ciasto wygląda i smakuje jak babka piaskowa.

Sauna sucha  Sauna parowa  Sauna Infrared  CHARARKTERYSTYKA  WILGOTNOŚĆ  do 10% wilgotności do 100% wilgotności powietrza 40 ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     323060 / 9 / 4
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI