Gotuj zdrowo / wszystkie grupy

Rolada z kurczaka i sezonowych warzyw

  • sznycle z piersi kurczaka lub indyka (z piersi 400g)
  • 1 mała cukinia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki natki pietruszki (może być więcej)
  • 100g sera mozarella 
  • 3 szczypty przyprawa do kurczaka
  • odrobina oleju do smażenia
  • sól, pieprz

Umyte warzywa ścieramy na tarce do jarzyn o dużych oczkach - cukinię na pewno, paprykę i cebulę można posiekać w paseczki/piórka.

Na patelni podsmażamy warzywa z dwiema łyżeczkami oleju - mieszając, dopóki nam woda odparuje.

Odstawiamy do wystygnięcia.

W tym czasie mięso rozbijamy na cieniutkie płaty.

Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą. Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie. Solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka.

Na całość wykładamy przestudzony farsz wymieszany ze startym serem i zawijamy.

Całą roladkę mocno owijamy w folię spożywczą, tworząc tak zwanego cukierka, końcówki wiążemy nicią i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu.

Po tym czasie wyciągamy, studzimy (można w garnku z zimną wodą, jeśli zależy nam na czasie), rozwijamy z folii, kroimy w plastry i podajemy.

  Znanych jest ponad 10 tys. odmian jabłek. Różnią się one nie tylko wielkością, kształtem, kolorem, ale także smakiem, aromatem i zastosowaniem w kuchni!   Stare ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     344430 / 17 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI