Magda Radzi / wszystkie grupy

Jak otworzyć jogurt, żeby nie wyskoczył z kubka? 

  

otwieranie jogurtu

Wersja dla leniwych i pechowców: 

  • zębami, jak jogurt będzie wyjątkowo dziki, to się obliżesz
  • nie otwieraj, pij przez słomkę
  • zrób dziurkę w podstawie i wypij lub wyssij

Dwa ostatnie sposoby są szczególnie praktyczne! nie trzeba otwierać wieczka!

 

Dla ambitnych: 

  • zasada nr 1 zawsze wieczkiem do góry
  • zasada nr 2 otwieraj jogurt ciągnąc denko w kierunku  twarzy , jak coś pójdzie nie tak, najwyżej zachlapiesz podłogę; chociaż w sumie to lepiej oblizać twarz, a nie podłogę
  • żeby uniknąć mycia podłogi ? otworzyć nad zlewem lub umywalką czyli najlepiej daleko od siebie
  • nie zgniataj kubeczka
  • potrzyj pokrywkę i wtedy otwórz
  • przebij wieczko łyżeczką lub nożem albo widelcem i otwórz.
  • albo zrób w wieczku kilka dziurek wykałaczką lub igłą  i wtedy otwórz.

 

A tak na serio:

Sprawdzaj datę ważności 

Nie wstrząsaj przed otwarciem 

Postaw na blacie/szafce i wtedy pociągnij lekko za uchwyt wieczka, najpierw wypuszczając ze środka powietrze 

Zrób to wolno i precyzyjnie! i ćwicz ćwicz ĆWICZ!!! 

   Siostra pomarańczy, mniejsza i słodsza, łatwa w obieraniu. Jej nazwa pochodzi od nazwy wyspy Mauritius na Oceanie Indyjskim, którą niegdyś nazywano Mandarą. Rośnie ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     344430 / 17 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI