Magda Radzi / wszystkie grupy

Jak otworzyć jogurt, żeby nie wyskoczył z kubka? 

  

otwieranie jogurtu

Wersja dla leniwych i pechowców: 

  • zębami, jak jogurt będzie wyjątkowo dziki, to się obliżesz
  • nie otwieraj, pij przez słomkę
  • zrób dziurkę w podstawie i wypij lub wyssij

Dwa ostatnie sposoby są szczególnie praktyczne! nie trzeba otwierać wieczka!

 

Dla ambitnych: 

  • zasada nr 1 zawsze wieczkiem do góry
  • zasada nr 2 otwieraj jogurt ciągnąc denko w kierunku  twarzy , jak coś pójdzie nie tak, najwyżej zachlapiesz podłogę; chociaż w sumie to lepiej oblizać twarz, a nie podłogę
  • żeby uniknąć mycia podłogi ? otworzyć nad zlewem lub umywalką czyli najlepiej daleko od siebie
  • nie zgniataj kubeczka
  • potrzyj pokrywkę i wtedy otwórz
  • przebij wieczko łyżeczką lub nożem albo widelcem i otwórz.
  • albo zrób w wieczku kilka dziurek wykałaczką lub igłą  i wtedy otwórz.

 

A tak na serio:

Sprawdzaj datę ważności 

Nie wstrząsaj przed otwarciem 

Postaw na blacie/szafce i wtedy pociągnij lekko za uchwyt wieczka, najpierw wypuszczając ze środka powietrze 

Zrób to wolno i precyzyjnie! i ćwicz ćwicz ĆWICZ!!! 

Opracowany w latach 80-tych XX wieku indeks glikemiczny to system klasyfikacji wszystkich węglowodanów na skali 0-100, pozwalający sprawdzić, jak wpływają one na bardzo ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     339312 / 22 / 5
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI