Magda Radzi / wszystkie grupy

Salat in a jar, czyli szaleństwa słoikowe

Jedno z moich ulubionych użyć słoika - to sałatka słoikowa. Można zabrać ją ze sobą dosłownie wszędzie! Niewątpliwe plusy: warstwy nie mieszają się między sobą, apetycznie wygląda, pozostaje długo świeża jeśli trzymamy ją w lodówce, więc można przygotować jednorazowo zapas na kilka dni. A warzywa po wyjęciu ze słoika są doskonałej świeżości i chrupkości!
Wystarczy odkręcić zakrętkę, wysypać sałatkę do miski i gotowe!

Kilka wskazówek:
- sos, przyprawy i najcięższe składniki umieść na dole słoika
- sałaty umieszczaj zawsze na wierzchu (lodowa przetrwa w dowolnej warstwie)
- najlepiej sprawdzą się pomidorki koktajlowe (zwiększy to trwałość sałatki)
- unikaj nietrwałych produktów, jeśli chcesz przechować sałatkę dłużej niż 1 dzień np. jajko, awokado, kurczak
- wstrząsaj słoikiem w trakcie układania warzyw, aby jak najlepiej wykorzystać miejsce
- zapakuj słoik do samej góry
- słoik powinien mieś szeroką szyjkę (łatwiej wkładać i wyjmować)

A już niedługo zdjęcia i przepisy min. z dzisiejszej Konferencji: Sekrety Kobiety - Wiosenne Przebudzenie!
Smacznego!

Prześlij mi zdjęcie swojej sałatki! Stworzymy galerię!
 

Wybieraj chudy nabiał, chude mięso i chude wędliny. Widoczny na mięsie tłuszcz usuwaj przed przyrządzeniem potrawy. Unikaj smażenia. Smażony kotlet jest dwukrotnie ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     348685 / 6 / 2
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI