Magda Radzi / wszystkie grupy

Salat in a jar, czyli szaleństwa słoikowe

Jedno z moich ulubionych użyć słoika - to sałatka słoikowa. Można zabrać ją ze sobą dosłownie wszędzie! Niewątpliwe plusy: warstwy nie mieszają się między sobą, apetycznie wygląda, pozostaje długo świeża jeśli trzymamy ją w lodówce, więc można przygotować jednorazowo zapas na kilka dni. A warzywa po wyjęciu ze słoika są doskonałej świeżości i chrupkości!
Wystarczy odkręcić zakrętkę, wysypać sałatkę do miski i gotowe!

Kilka wskazówek:
- sos, przyprawy i najcięższe składniki umieść na dole słoika
- sałaty umieszczaj zawsze na wierzchu (lodowa przetrwa w dowolnej warstwie)
- najlepiej sprawdzą się pomidorki koktajlowe (zwiększy to trwałość sałatki)
- unikaj nietrwałych produktów, jeśli chcesz przechować sałatkę dłużej niż 1 dzień np. jajko, awokado, kurczak
- wstrząsaj słoikiem w trakcie układania warzyw, aby jak najlepiej wykorzystać miejsce
- zapakuj słoik do samej góry
- słoik powinien mieś szeroką szyjkę (łatwiej wkładać i wyjmować)

A już niedługo zdjęcia i przepisy min. z dzisiejszej Konferencji: Sekrety Kobiety - Wiosenne Przebudzenie!
Smacznego!

Prześlij mi zdjęcie swojej sałatki! Stworzymy galerię!
 

Wybieraj chudy nabiał, chude mięso i chude wędliny. Widoczny na mięsie tłuszcz usuwaj przed przyrządzeniem potrawy. Unikaj smażenia. Smażony kotlet jest dwukrotnie ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2018 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     328913 / 32 / 1
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI