Domowe maliny czy leśne jeżyny, czarne jagody czy kolorowe porzeczki (a także agrest, żurawina) - powinny często gościć na naszych stołach!
Mają:
- bardzo dużo zdrowych pigmentów (flawonoidy) o działaniu antyoksydacyjnym: min. wzmacniają układ odpornościowy, przeciwdziałają nowotworom, wzmacniają naczynia krwionośne i regulują ciśnienie krwi; są też niezbędne dla prawidłowego wzroku!
- dużo witamin np. wit. C
- dużo potasu
- są prawdziwą bombą błonnikową.
Przy tym są niskokaloryczne (średnio 100g owoców ma 30g kalorii) i bezpieczne nawet dla cukrzyków.
Idzie wiosna, a wraz z nią idą nowe postanowienia i energia do działań!
Masz głowę pełną planów, a słońce dodaje Ci sił.
Czy po długiej zimie chciałabyś poczuć, ...
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.