Magda Radzi / wszystkie grupy

Kasza kasza

Kupujesz kaszę i ryż w torebkach?

Pamiętaj, że gotujesz plastik!

Najzdrowszy sposób przyrządzania kaszy to gotowanie luzem - al'dente. Najlepiej 2 miarki wody na 1 miarkę kaszy. Dobrze jest dodać odrobinę masła klarowanego do gotowania.

Jeśli lubisz kaszę al'dente - to łatwiej taką przygotujesz, jeśli ją podprażysz wcześniej na suchej patelni i dopiero wtedy ugotujesz. Nie rozgotuje się tak łatwo.

Pamiętaj też, że aby kasza jaglana nie była gorzka, warto ją wcześniej sparzyć wrzątkiem.

Uwaga - rozgotowana kasza traci na wartościach odżywczych!

Słowo \"sukces\" można odmienić na wiele sposobów. Dla każdego z nas sukces oznacza coś innego. Czasem jest to zdrowie lub rodzina, czasem dobry wygląd lub dobre finanse, ...

ZNAJDŹ NAS NA FB

IZO NA INSTAGRAMIE

SPRAWDŹ SWOJE BMI!

NEWSLETTER

Instytut Zdrowego Odżywiania
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
copyright © 2007-2019 Instytut Zdrowego Odżywiania
idea, gfx & code by warlock
all rights reserved     352147 / 82 / 7
REGULAMIN ~ POLITYKA PRYWATNOŚCI